Solidariteit alom op de Vrijwilligersdag 2013

GRI
Indicator EN26 - Rolstoelen reinigen, gaan wandelen met ouderen in Antwerpen, deelnemen aan de bouw van een stedelijk ecocentrum op de ‘Coteaux de Liège’, hulp bieden bij Samu social, de Montagne Saint-Pierre bewerken om het ecosysteem van de kalkweiden te beschermen, de tuin van een centrum voor autistische kinderen een opknapbeurt geven…

Voor het eerst heeft de Dienst Duurzame Ontwikkeling (DO) de medewerkers centraal geplaatst tijdens de organisatie van de Vrijwilligersdag. Door op de voorstellen van vrijwilligers een beroep te doen, kon hen een rijk en gevarieerd programma worden voorgeschoteld. Resultaat: 275 vrijwilligers waren op zaterdag 20 april 2013 op de afspraak.

Een bevraging toonde een quasi algemene tevredenheid. De commentaren van de deelnemers achteraf en van de organisaties waar ze te gast waren, waren opbouwend. Passages: ‘gestructureerde en dynamische organisatie’, ‘duidelijke overeenkomst’, ‘aangename teamdag’, ‘doeltreffend werk’, ‘gevoel iets nuttigs te hebben gedaan’, ‘mooie diversiteit’…  Maar ook: ‘weinig activiteiten in mijn buurt’, ‘te vermoeiende activiteiten’, ‘gebrek aan vrijwilligers’…  Veel aanmoedigingen dus om dit avontuur voort te zetten.

De grote uitdaging voor 2014? Het aantal vrijwilligers van de FOD Financiën verdubbelen en zo de positieve impact op de maatschappij verhogen. Deze uitdaging, die de steun krijgt van de voorzitter van het Directiecomité, past volledig in de bereidwilligheid van de FOD Financiën om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid ten volle op te nemen.

(GRI - Indicator EN26)

language: 
fr
language: 
fr