Multifunctionele printers: efficiënt printen

DoeltreffendheidEfficiëntieGRI
Indicator EN26 - Sinds augustus 2013 kunnen de personeelsleden van de North Galaxy in Brussel nieuwe multifunctionele printers gebruiken. Met dit project wil ICT volop inzetten op efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid.

De Stafdienst ICT, de Stafdienst Logistiek en de Dienst IDPBW werkten samen om een compromis te vinden tussen het gebruikerscomfort en een substantiële afbouw van het aantal printers. De cijfers? Voortaan een toestel per twintig gebruikers en een maximumafstand van twintig meter tussen de gebruiker en de printer.

Voortaan behoren nieuwe toestellen niet meer toe aan een dienst of administratie maar zijn ze voor iedereen toegankelijk. Iedere gebruiker kan op iedere printer in het gebouw documenten afdrukken. Belangrijk hierbij is natuurlijk de vertrouwelijkheid van sommige documenten. Alle nieuwe multifunctionele printers hebben een secure printing-systeem. De documenten worden pas afgedrukt nadat de gebruiker zich heeft aangemeld met zijn gebruikersnaam en paswoord.

Deze nieuwe printers hebben ook andere voordelen. Zwart/wit afdrukken of fotokopies maken is nu mogelijk aan een snelheid van 30 tot 40 pagina’s per minuut. De mogelijkheid om een document in kleur in te scannen en via e-mail te versturen, vervangt de klassieke uitgaande faxberichten. Binnenkomende faxen worden zoals vroeger via mail bezorgd. De printers zijn standaard ingesteld om recto/verso te printen. Dat zorgt dan weer voor een belangrijke besparing in papiergebruik .

(GRI - Indicator EN26)

language: 
fr
language: 
fr